HTML

Láng Zoltán kampányblogja

Lehet Más a Politika Vas megye 01-es számú egyéni választókerületében is! Ajánld fel kopogtató céduládat az LMP-jelöltjének: http://www.lehetmas.hu/176

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Friss topikok

Szombathelyi LMP klub a felsőoktatásról

2010.02.18. 07:07 lmpvas

Február 17-én a Szombathelyi LMP klub vendége volt prof. dr. Pusztay János. Felvezetőjében Láng Zoltán méltatta a Berzsenyi Dániel Főiskola egykori főigazgatóját, a NYME SEK jelenlegi tanszékvezetőjét. Az eseményről a Vas Népe is tudosított:

 

Az LMP vendégeként prof. dr. Pusztay János a szellemi tőke kiaknázását sürgette

Lehet más a kutatás, az oktatás

Az előrelépés érdekében a szürke tömeg helyett a szürkeállománynak kell dominálnia, fogalmazott az LMP szombathelyi rendezvényén prof. dr. Pusztay János.

A Lehet Más a Politika szerdai rendezvényén előadást tartó prof. dr. Pusztay János leszögezte: a politika ma a valós értékek ellenében működik: hamis, álságos, a pillanatnyi érdekek vezetik. A Nyugat-Magyarországi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára szerint különösen aggasztó az oktatás és a kutatás-fejlesztés tudatos megcsonkítása, az ország jövője, a stabil  nemzetgazdaság kiépülése érdekében ugyanis az egészségügy mellett éppenhogy e területen lenne a legfontosabb a fejlesztés.

Nyugat-Dunántúlon az országos átlagnál is rosszabb a helyzet, ezen azonban lehet és a minőségi munkát, a honi, illetve a külföldi intézmények együtműködését  előtérbe helyező stratégia mentén mielőbb kell is változtatni.

A szakmai kérdések eldöntését pártpolitikusok helyett szakértőkre kell bízni, hallhatták a professzortól az érdeklődők, s az LMP-sek, köztük az országgyűlési választásokon induló Láng Zoltán (1. vk.), Bogáti András (2. vk.), Gergácz Ildikó (4. vk.) azzal is egyetértettek, hogy a szürke tömeg helyett a szürkeállományra érdemes felépíteni az ország jövőjét

Szerző: Kiss Tamás

http://vasnepe.hu/orszaggyulesi_valasztas_2010/20100217_lmp_pusztay_janos

4 komment

Címkék: lehet más a politika lmp pusztay jános

A bejegyzés trackback címe:

https://langzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr161768047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geza99 2010.02.21. 21:16:37

Kedves LMP!

A szürke tömeg nélkül nem lesz szükség a szürkeállományukra!
Ha komolyan gondolják a parlamentbe jutást, akkor meg kellene találni a hangot a szürke tömeggel is, ami nagyon nagy gyengéje Önöknek.
Amúgy annyi már a főiskolát, egyetemet végzett munkanélküli, hogy bőven elég ennek az országnak. Erre miért nem térnek ki?
Minőségi oktatásra lenne szükség.

lmpvas 2010.02.22. 07:28:46

Kedves Géza!

Prof. dr. Pusztay János nem az LMP tagja. Nagyon szívesen hallgattuk előadását a Szombathelyi LMP klubban, mert sokat lehetett belőle tanulni, de Professzor úr gondolatai nem az LMP állásfoglalásai.
Egyébként a magyar társadalom nem kell, hogy szürke tömeg legyen: pont az a lényeg, hogy a megszürkült, arctalan tömeg többek között a tudománynak, a kultúrának, a színvonalas felsőoktatásnak köszönhetően ismét egy színes, derűs társadalom legyen. Kár, hogy nem vett rész az előadáson, mert kommentje alapján pont azt kéri számon rajtunk, ami ellen a klubest szólt...

geza99 2010.02.23. 22:36:08

@lmpvas: Kedves @lmpvas!
Sajnos nem tudom, hogy miről szólt az előadás, de ha elolvasná a fenti rövid szösszenetet az előadásról, akkor egyértelmű számomra, hogy nem a kis emberek problémáiról (akik a szürke tömeg) elmélkedtek általam sosem hallott professzor úrral. Ismételten csak azt akarom ezzel mondani, hogy a szürke tömeg nélkül maguk sehol sem lesznek. Megjegyzem még, hogy nem a színvonalas felsőoktatástól lesz a társadalom színes és derűs. Ezt csak nagyon naív emberek gondolhatják.

lmpvas 2010.02.24. 07:08:39

Nem vagyunk vitában egymással. Ez a klub most a felsőoktatásról és a kutatásfejlesztésről szólt, nem többről és nem kevesebbről.
A szürke tömegre más reagáltam, az előadáson sem a kis embereket értettük rajta.
Természetesen a felsőoktatás önmagában nem oldja meg a társadalom problémáit, de fontos része lehet a megoldásban.
"általam sosem hallott professzor úrral": Prof. dr. Pusztay János évekig volt a BDF főigazgatója, a legjobb magyar uralisztikus, rendszeresen jelentek meg tárcái a Vas Népében is a tudományos írásai mellett.
süti beállítások módosítása